Söndagar får en ny betydelse på Spesso, vår italienska restaurang och takbar i hjärtat av Stockholm. Det är en dag för att njuta av italienska smaker, dela god mat med familj eller vänner, och kanske avsluta helgen med en drink i vår takbar med utsikt över staden. Vår meny är…
LÄS MER
På takvåningen i hjärtat av Stockholm erbjuder vi på Spesso inte bara en spektakulär utsikt över stadens silhuett utan också en matupplevelse som har fått mycket uppmärksamhet. Nyligen omnämndes vår restaurang i en artikel om signaturrätter, där vår berömda hummerravioli lyftes fram. Denna rätt har snabbt blivit en favorit bland…
LÄS MER
Spesso tar upplevelsen ett steg längre med ett nytt musikupplägg! På vår restaurang, högst upp på 12:e våningen med utsikt över hela Stockholm, möts härlig mat, avslappnad atmosfär och nu en genomtänkt musikprofil. DJ Myggan och DJ Vietnaam kommer att stå för musiken och skapa den rätta stämningen på Spesso…
LÄS MER
Vi på Spesso ser fram emot att fira jul och nyår tillsammans med er! Under hela december erbjuder vi möjligheten att samla vänner, kollegor och nära och kära för att njuta av god mat, dryck och en härlig stämning – för att skapa riktigt minnesvärda stunder. På nyårsafton har vi…
LÄS MER
På Spesso, där italiensk mat möter svenska råvaror med en twist, är vinlistan mer än bara en samling flaskor – den är en inbjudan till en personlig vinupplevelse. Janni, Spessos passionerade chefssommelier, delar med sig av hur vinlistan på Spesso är uppbyggd för att komplettera maten och höja smakupplevelsen. Vinlistan…
LÄS MER
Vi på Spesso är väldigt glada över att vår chefssommelier och restaurangchef, Janni Berndt Dahl, har blivit nominerad till Stellagalan 2024 som Stella Sommelier. Att bli nominerad till detta pris är ett erkännande av den skicklighet och det engagemang som Janni visar i sitt arbete varje dag. Stellagalan lyfter fram…
LÄS MER
Hos Spesso, som stolt ligger på toppen av Stockholm, strävar vi efter att erbjuda en måltidsupplevelse som är både unik och minnesvärd. Vi är glada att nyligen ha blivit uppmärksammade i Stureplansgruppens brunchguide. Även om vi inte erbjuder en traditionell brunchmeny, är vi hedrade att vår lördagslunch har blivit erkänd…
LÄS MER
Vi på restaurang Spesso är glada att kunna välkomna ett nytt tillskott till Malmskillnadsgatans dynamiska och levande barscen. Med stolthet presenterar vi Spazio, en ny takbar och eventyta som öppnat sina dörrar tolv våningar upp på Malmskillnadsgatan 38B. Spazio är inte bara en bar; det är en upplevelse som erbjuder…
LÄS MER
Sommaren och våren har anlänt till Stockholm, och med den öppnar vi Tetto åter, vår populära terrass. Ett besök här lovar inte bara storslagna vyer över staden utan också en upplevelse av nya och fräscha drinkar, skapade för att passa både soliga eftermiddagar och ljumma sommarkvällar. I år tar Tetto…
Läs mer
Vi på Spesso är oerhört stolta över att meddela att vår egen Janni Berndt Dahl har blivit den första svenska kvinnan att erhålla den mycket ansedda titeln som Champagneriddare, en ära som tilldelas av l’Ordre des Coteaux de Champagne. Detta historiska ögonblick markerar inte bara en milstolpe i Jannis karriär…
Läs mer
Välkommen till Spesso, din port till en natt fylld med kulinariska upplevelser på toppen av Stockholm. Beläget precis bakom det anrika varuhuset Nordiska Kompaniet, på den tolfte våningen nära den legendariska NK-klockan, erbjuder Spesso en helkväll. Här, i hjärtat av staden, levererar vi en omfattande italiensk matupplevelse som drar inspiration…
Läs mer
Stureplansgruppen gjorde förra veckan under internationella kvinnodagen en artikel som lyfter kvinnorna som får Stureplansgruppen att gå framåt och fungera. Vår tidigare kreativa ledare Desirée Jaks var givetvis omnämnd. Dels på grund av hennes starka engagemang om jämställdhet i branschen och på grund av hennes vinst i Årets Kock 2023.…
LÄS MER
2024.03.18 På Stureplansgruppen har det listats signaturcocktails i Sverige, och vår läckra Rhubarb/Basil är med, en smakrik upplevelse som ger både höga smaker och en uppfriskande känsla. Drinken är gjord på Beefeater gin, Cucielo vermouth, rabarber, basilka och verjus. Läs hela listan om signaturdrinkar här
LÄS MER
2024.03.12 Anrika Falstaff från Tyskland har existerat sedan 80-talet och har sedan dess varit en respekterad källa till allt om vin och mat. Deras internationella variant, Falstaff International, läses av hundratusentals och de har nu via Falstaff Sverige publicerat en lista över de hundra bästa restaurangerna i Sverige. Vi på…
LÄS MER
2024.01.29 Vår fina takvåning står till förfogande för att fira Alla Hjärtans Dag, antingen till lunch eller till middag. Vi kommer erbjuda vår vanliga meny och vara redo för att erbjuda vår vanliga höga standard på service. Spesso ter sig väldigt bra för en romantisk middag på tu man hand,…
LÄS MER
2023.12.13 Detta avsnitt är ren glädje för sanna entusiaster av korv, individer som delar ett av Viggo Cavlings största intresseområden. Gruppen leds av den före detta chefen för TV4, Jan Scherman, som idag av många anses vara Sveriges mest framstående expert inom korv. Desirée Jaks, vår gastronomiska ledare tar än…
LÄS MER
2023.12.07 Passande vin till en välsmakande biff. Vår egen Janni Berndt Dahl återvänder, sommelierchef och restaurangchef på Spesso, samt ordförande för svenska Sommelier-föreningen. I detta avsnitt erbjuder Janni sin vägledning om vilken dryck som kompletterar en entrecote bäst. Oljigt, saftigt och smakfullt kött öppnar upp för två alternativ: antingen viner…
LÄS MER
2023.12.06 För en äldre individ är lammkött, rosmarin och vilda tankar tecken på våren. Mottot för detta avsnitt är att ’Se en, göra en, lära en’. Här kommer du att få lära dig konsten att stycka en lammrygg. Vår kreativa ledare Desirée Jaks tar sin tid i detta avsnitt, för…
LÄS MER
2023.12.01 Än en gång är vår chefssommelier Janni Berndt Dahl på plats för att lära Viggo Cavring hur man ska para vin till råbiff. Linjekock går ut på att värd Viggo Cavring ska på hundra dagar lära sig att kunna stå rakryggad som linjekock. Till sin hjälp har han bland…
LÄS MER
2023.11.30 I del två ska Desirée ge sig på att lära Viggo hur man gör råbiff med ett antal grönsaker inbroderade i rätten. Vår kreativa chef tror till en början att detta kommer gå bättre än med hummerraviolin men den som tittar får se! Se hela avsnittet här!
LÄS MER
2023.11.28 Näst på tur att försöka skola Viggo Cavling i restaurangens djupa kunskaper är vår egen chefssommelier Janni. I detta avsnitt lär hon ut hur man ska tänka när man parar vin, och vad man bäst parar vår hummerraviloi med. Se hela avsnittet här!
LÄS MER
2023.11.24 Linjekock är en serie där Viggo Cavling ska försöka bli linjekock i ett professionellt kök på 100 dagar, och vi välkomnade honom in till Spesso! Där försöker sig vår kreativt ansvariga Desirée Jaks på att lära honom hur man gör Spessos hyllade hummerravioli och det går… ja det går…
LÄS MER
2023.11.22 I centrala Stockholm kommer vi givetvis fira in det nya året med pompa, champagne och ståt. Nyår på 13:e våningen kommer bli något alldeles speciellt. Med en trerätters middag och vy över hela stan vill vi på Spesso öppna det nya året på bästa möjliga sätt. Välkomna att boka!…
LÄS MER
2023.11.13 För första gången på många år kommer den likaledes enigmatiska som karismatiska vinmakaren Christophe Cordier från Bourgogne till Sverige för att visa upp sina enastående vita Bourgogneviner. Torsdagen den 16 november besöker han Spesso för en avslappnad kväll i Bourgognes tecken. Självklart har han valt ut ett antal spännande…
LÄS MER
2023.10.20 Helt galet! Vår egen Desirée Jaks är ikväll utnämnd till årets kock 2023! Desirée stod inför fyra utmaningar där de skulle servera fyra olika rätter, vardera på sex tallrikar. Den första finalutmaningen innebar att laga en kall rätt med hummer. Desirée skapade en förrätt med Hummerklo, krondillssås, tomatessens, selleri…
LÄS MER
2023.10.13 Såhär skriver DI om den stundande kvaltävlingen där vår kreativt ansvariga Desirée Jaks ska göra upp om vem som blir årets kock 2023. Vi håller tummarna för vår egen Desirée Jaks och önskar ett stort lycka till till de resterande kandidaterna. “Sex tidigare finalister och två debutanter. Det är…
LÄS MER
2023.09.28 Med en ny säsong aktiveras nya råvaror, och således har det skapats nya menyalternativ uppe hos Spesso. Vilt är i definitiv säsong och med en rosastekt hjort tillsammans med en enrisrökt rödbeta, stuvad silverlök & svartvinbärssky med brässerat hjortlägg kan hösten ta nya höjder. Vi har även introducerat nya…
LÄS MER
2023.08.11 Krogkommissionen har i en artikel listat Spesso som en av Stockholms absolut bästa takbarer: ”En lummig utomhusbar med hög, urban stämning, dj och en känsla av att sväva precis ovanför Stockholms hjärta” Läs hela artikeln här
LÄS MER
2023.06.29 Stort grattis till vår egen kulinariskt ansvariga Desirée Jaks för hennes lysande insats i Årets Kock 2023 kvalet, där hon fick absolut högst poäng av alla deltagare i finalkvals-tävlingen. Vi är enormt glada att du är en integral del av vårt team och håller tummarna ända tills den 19:e…
LÄS MER
2023.04.24 “Den här moderna italienaren seglade snabbt upp som en favorit när de slog upp dörrarna för ett par år sedan. Den underbara utsikten och känslan av New York i hela atmosfären är ytterligare anledningar att bege sig hit.” Så skriver Winetable i sin artikel där de listar deras top…
LÄS MER
2023.04.11 Vi har fått äran att pryda plats nummer 10 på Livets goda topp 20 – Sveriges bästa restauranger “Italiensk redighet med elegant fingerfärdighet och internationell storstadspuls från fantastisk vy över Stockholms takåsar” Vi tackar för de fina orden och är stolta över vårt team och våra kockar som tillsammans…
LÄS MER
2023.03.24 Johanna, Desirée och Nils är tre av många begåvade kockar på Spesso. Just nu är trion i förberedelserna inför prestigefyllda tävlingar, Johanna och Desirée i Culinary Olympics och Nils till årets unga kock. Johanna är Pastry Chef på Spesso och har varit med sedan öppning. Johanna och Desirée har…
LÄS MER
2023.02.07 Söndagar spenderas bäst på taket med familj och vänner. Låt oss stå för söndagsmiddagen. Varmt välkomna!