fbpx

En utekväll på Spesso

Välkommen till Spesso, din port till en natt fylld med kulinariska upplevelser på toppen av Stockholm. Beläget precis bakom det anrika varuhuset Nordiska Kompaniet, på den tolfte våningen nära den legendariska NK-klockan, erbjuder Spesso en helkväll. Här, i hjärtat av staden, levererar vi en omfattande italiensk matupplevelse som drar inspiration från Milanos gator, med en stark betoning på färska, säsongsmässiga ingredienser.

På Spesso får våra gäster inte bara en måltid; de bjuds in till en kulinarisk resa. Vår restaurang och bar, som är en hyllning till den moderna italienska köket, erbjuder en uppslukande upplevelse som fångar essensen av milanese matlagning, samtidigt som vi lägger vår egen unika twist på klassiska rätter. Menyn, som är noggrant sammanställd av vår köksmästare Amanda Holm, är både innovativ och traditionell, vilket garanterar att varje besök blir en ny upptäckt.

Utsikten från Spesso är verkligen något utöver det vanliga. Från vår takrestaurang kan du se Stockholm i 360 graders panorama, vilket ger en spektakulär bakgrund till din middag. Våra gäster kan njuta av Stockholms silhuett som aldrig förr, vilket förhöjer både mat- och dryckesupplevelsen till nya höjder. Vårt möblemang och vår interiör tar inspiration från italiensk design från 60-talet, men med en modern inramning.

Spesso är en restaurang för den som uppskattar sina besök på krogen. Vårt middagsområde, som är designat för att rymma många gäster, surrar av energi och kreativitet, medan vår bar och terrass erbjuder en avslappnad miljö för att njuta av stjärnklara kvällar eller soliga dagar. Under de varmare månaderna öppnar vårt utomhusområde upp för en charmig atmosfär som påminner om en lummig italiensk trädgård.

Vår chefssommelier, Janni Berndt Dahl, ordförande i svenska sommelierföreningen, har personligen valt ut viner som kompletterar varje aspekt av vår meny. Janni, med sin djupa kunskap och passion för vin, säkerställer att varje vinval inte bara matchar maten perfekt, utan också bidrar till att berika den totala upplevelsen. Vare sig du är en vinälskare eller bara nyfiken på nya smaker, har Janni skapat en vinkarta som är lika upplysande som den är njutbar.

Att spendera en kväll på Spesso innebär att du väljer en upplevelse som går utöver det vanliga. Det är en möjlighet att dyka djupt in i Stockholms vibrerande nattliv från en unik plats som kombinerar enastående mat, exceptionella viner och en utsikt som få kan matcha. I en stad känd för sin dynamiska kulinariska scen, står Spesso ut som ett strålande exempel på vad som gör Stockholm så speciellt. Det är en destination som lockar både lokalbor och besökare som vill omfamna natten och uppleva något verkligt extraordinärt.

Om du är nyfiken på fler platser att spendera härliga kvällar i Stockholm finns Stureplansgruppens guide till utekvällen tillgänglig nedan.

LÄS HELA GUIDEN HÄR

Subscribe to Stureplansgruppen´s newsletter