fbpx

About

Milanoitalienare där det gröna tar stor plats.
Takrestaurangen Spesso ligger på 12:e våningen alldeles intill den ikoniska NK-klockan. Till lokalen hör en fantastisk terrass med en 360-graders panoramavy över Stockholm.

”Vi kallar det för en Milanoitalienare. För mig handlar det om att lekfullt ta det italienska köket in i vår tid. På klassiskt manér fokuserar vi på råvara efter säsong, samtidigt låter vi det gröna ta stor plats på tallriken, naturligtvis med grunden i italienska smaker. Med Spesso tillför vi en ny plats och ett italienskt kök som tidigare inte funnits i Stockholm. Våra ambitioner är höga”, säger Desirée Jaks, kökschef och kreativt ansvarig.

Spesso betyder ofta på italienska. Ambitionen är att skapa en plats som du vill återkomma till. När du återvänder blir varje besök ändå en ny upplevelse beroende på skiftningar av årstider, tid på dygnet och vilka råvaror som är i säsong. Mer storstad än så här blir det inte. På Spesso kan du slinka in i baren för en säsongsanpassad Negroni eller ett glas prosecco och äta innovativa snacks eller tillbringa en helkväll med kulinariska smaker utöver det vanliga.

Stjärnskottet Desirée Jaks är kulinariskt ansvarig för denna moderna italienare och vann nyligen Årets kock 2023, Sveriges största tävling i professionell matlagning! Något vi är enormt stolta över.

 

HOURS

Måndag-tisdag 11.30-00.00
Onsdag-fredag 11.30-01.30
Lördag 12.00-01.30
Söndag stängt

HOLIDAY HOURS

Julafton stängt
25-30 dec 16.00 – 01.00
Nyårsafton 12.00 – 01.00
Nyårsdagen stängt
2-6 jan 16.00 – 01.00

GIFTCARD

Vi säljer även presentkort hos oss, unna någon nära
en 360-graders panoramavy över Stockholm.
Välkommen in så hjälper vi dig.

 

Subscribe to Stureplansgruppen´s newsletter