2023.11.30 I del två ska Desirée ge sig på att lära Viggo hur man gör råbiff med ett antal grönsaker inbroderade i rätten. Vår kreativa chef tror till en början att detta kommer gå bättre än med hummerraviolin men den som tittar får se! Se hela avsnittet här!
LÄS MER
2023.11.28 Näst på tur att försöka skola Viggo Cavling i restaurangens djupa kunskaper är vår egen chefssommelier Janni. I detta avsnitt lär hon ut hur man ska tänka när man parar vin, och vad man bäst parar vår hummerraviloi med. Se hela avsnittet här!
LÄS MER
2023.11.24 Linjekock är en serie där Viggo Cavling ska försöka bli linjekock i ett professionellt kök på 100 dagar, och vi välkomnade honom in till Spesso! Där försöker sig vår kreativt ansvariga Desirée Jaks på att lära honom hur man gör Spessos hyllade hummerravioli och det går… ja det går…
LÄS MER
2023.11.22 I centrala Stockholm kommer vi givetvis fira in det nya året med pompa, champagne och ståt. Nyår på 13:e våningen kommer bli något alldeles speciellt. Med en trerätters middag och vy över hela stan vill vi på Spesso öppna det nya året på bästa möjliga sätt. Välkomna att boka!…
LÄS MER
För första gången på många år kommer den likaledes enigmatiska som karismatiska vinmakaren Christophe Cordier från Bourgogne till Sverige för att visa upp sina enastående vita Bourgogneviner. Torsdagen den 16 november besöker han Spesso för en avslappnad kväll i Bourgognes tecken. Självklart har han valt ut ett antal spännande viner…
LÄS MER
Helt galet! Vår egen Desirée Jaks är ikväll utnämnd till årets kock 2023! Desirée stod inför fyra utmaningar där de skulle servera fyra olika rätter, vardera på sex tallrikar. Den första finalutmaningen innebar att laga en kall rätt med hummer. Desirée skapade en förrätt med Hummerklo, krondillssås, tomatessens, selleri och…
LÄS MER
Såhär skriver DI om den stundande kvaltävlingen där vår kreativt ansvariga Desirée Jaks ska göra upp om vem som blir årets kock 2023. Vi håller tummarna för vår egen Desirée Jaks och önskar ett stort lycka till till de resterande kandidaterna. “Sex tidigare finalister och två debutanter. Det är alltså…
LÄS MER
Med en ny säsong aktiveras nya råvaror, och således har det skapats nya menyalternativ uppe hos Spesso. Vilt är i definitiv säsong och med en rosastekt hjort tillsammans med en enrisrökt rödbeta, stuvad silverlök & svartvinbärssky med brässerat hjortlägg kan hösten ta nya höjder. Vi har även introducerat nya förrätter…
LÄS MER
Krogkommissionen har i en artikel listat Spesso som en av Stockholms absolut bästa takbarer: ”En lummig utomhusbar med hög, urban stämning, dj och en känsla av att sväva precis ovanför Stockholms hjärta” Läs hela artikeln här
LÄS MER
Stort grattis till vår egen kulinariskt ansvariga Desirée Jaks för hennes lysande insats i Årets Kock 2023 kvalet, där hon fick absolut högst poäng av alla deltagare i finalkvals-tävlingen. Vi är enormt glada att du är en integral del av vårt team och håller tummarna ända tills den 19:e oktober…
LÄS MER
“Den här moderna italienaren seglade snabbt upp som en favorit när de slog upp dörrarna för ett par år sedan. Den underbara utsikten och känslan av New York i hela atmosfären är ytterligare anledningar att bege sig hit.” Så skriver Winetable i sin artikel där de listar deras top 5…
LÄS MER
Vi har fått äran att pryda plats nummer 10 på Livets goda topp 20 – Sveriges bästa restauranger “Italiensk redighet med elegant fingerfärdighet och internationell storstadspuls från fantastisk vy över Stockholms takåsar” Vi tackar för de fina orden och är stolta över vårt team och våra kockar som tillsammans arbetar…
LÄS MER
Johanna, Desirée och Nils är tre av många begåvade kockar på Spesso. Just nu är trion i förberedelserna inför prestigefyllda tävlingar, Johanna och Desirée i Culinary Olympics och Nils till årets unga kock. Johanna är Pastry Chef på Spesso och har varit med sedan öppning. Johanna och Desirée har tidigare…
Läs mer
Söndagar spenderas bäst på taket med familj och vänner. Låt oss stå för söndagsmiddagen. Varmt välkomna!