fbpx

Vår restaurangchef och cheffssommelier Janni Berndt Dahl är Sveriges första kvinnliga champagneriddare!

Vi på Spesso är oerhört stolta över att meddela att vår egen Janni Berndt Dahl har blivit den första svenska kvinnan att erhålla den mycket ansedda titeln som Champagneriddare, en ära som tilldelas av l’Ordre des Coteaux de Champagne. Detta historiska ögonblick markerar inte bara en milstolpe i Jannis karriär utan även för jämställdheten inom vinindustrin.

Janni, som är både restaurangchef och chefssommelier här på Spesso, har spelat en avgörande roll i vår restaurangs framgång sedan dess start 2020. Med en imponerande bakgrund från flera framstående restauranger och som ordförande i Svenska Sommelierföreningen, fortsätter Janni att inspirera och leda inte bara vårt team utan även den bredare sommeliergemenskapen i Sverige.

L’Ordre des Coteaux de Champagne, som har sina rötter i det franska 1600-talet och återupplivades av François Taittinger 1956, erkänner individer som visar exceptionell skicklighet och passion för Champagne. Som en del av denna exklusiva grupp, och nu i sällskap med svenska Champagnemästare som Richard Juhlin, är Janni en verklig ambassadör för både vår restaurang och Champagne som helhet.

Vi är enormt stolta över Jannis banbrytande prestation och ser fram emot att fira detta med både vårt team och våra gäster här på Spesso. Stort grattis, Janni, till denna väl förtjänta utmärkelse!

Läs pressmeddelandet här

Subscribe to Stureplansgruppen´s newsletter