Guest relations på Spesso – Calle Ericsson

Hur hamnade du på Spesso?
Det var faktiskt påtänkt redan innan pandemin. Jag skulle egentligen ha börjat jobba här då, men istället började jag på Arnolds i december 2019. Så efter flera års väntan och en omväg är jag äntligen på Spesso, vilket känns både efterlängtat och helt rätt i tiden.

Hur ser du på framtiden?
Jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla Spesso vidare och att ta mig an den kommande säsongen. Sommaren på Spesso är, enligt mig, det självklara valet för den som vill ha en minnesvärd upplevelse med fantastisk utsikt och härlig stämning, oavsett väder. Här händer det alltid något, sju dagar i veckan från morgon till kväll.

Jobbet
Jag jobbar med guest relations på Spesso. Jag jobbar med något som förmodligen är lika gammalt som mänsklighetens existens. Gästfrihet. Att erbjuda ett hem, borta från hemmet.

Bakgrund
Uppväxt på Södermalm men bor numera i stan. 43 år. Bajen var namnet. En gång hade jag många akvarium. Nu delar jag ansvar för en katt som heter Theodor. Sommartid odlas det chili på balkongen, bl.a. Har ett brinnande intresse för NHL. Sambo, sist men inte minst.

Lediga dagar
Spenderas helst utan allt för mycket folk runt omkring mig.
Strosa runt i Stockholm på egen hand tillhör favoriten.
Brukar äta lunch med pappa.

Om jag hade ett annat jobb
Jag önskar att jag hade ett bättre läshuvud. Biologi var ett tidigt intresse i skolan.
Förhoppningsvis hade jag jobbat med just det. Inventerat någon bäck eller gjort fältstudier i skog låter som ljuv musik i mina öron.

Favoriträtt
Jag gillar mat som är väldigt enkelt, jag gillar torskrygg i ugn, kokt potatis och citronsås.

Favoritdrink
Gin & Tonic originalet

Något ni inte visste om mig
Jag har en tam ekorre som heter Goliath, hon har bott på min balkong i över två år och har till och med gjort ett bo där. Det blev faktiskt så uppmärksammat att Östermalmsnytt skrev om det.

Snabba frågor med Calle

Spontan eller planerare?
Spontan
Hemmakväll eller utekväll?
Hemmakväll
Takterass eller innegård?
Takterrass
Family Style eller fine dining?
Family Style